Om mig

Min livsresa började i Malmberget, Lappland där jag föddes och bodde under mina första år, innan jag tillsammans med familjen flyttade till Boden där jag växte upp. Sedan många år bor jag i Umeå och bilderna i mina böcker och fotokonsten är unika ögonblick som naturen i Västerbotten bjudit mig på.

Jag tycker om att reflektera om livet och gör det gärna i det skrivna formatet genom att låta pennan bli en förlängning av hjärtat. Orden skapas ur en känsla inom mig som jag kan dela med dig i form av texter, dikt och poesi. Jag tycker också om möten med människor och i möten får vi ta del av någonting men aldrig allt. Vi ser bara en del av en helhet oavsett om det är en text, en bild eller en människa vi möter.

Som undersköterska, dietist, personlig tränare och med ledarskapsutbildning på gestaltisk grund i bagaget har jag i mitt yrkesliv haft förmånen att möta människor i samtal om livet. Jag är också utbildad vägledare i skrivande.

Livet skapar möjligheter och utmaningar med många nyanser. Jag brukar kalla ”svart eller vitt” för ”skuggor och skimmer”. Att som människa bli medveten om och träna på sin rörlighet mellan ”skuggor och skimmer” kan bli ett redskap och en tillgång för oss.

Min balans i livet får jag bl. a. genom att umgås med min familj, yoga, skriva, fota och skapa konst. Med mitt konstnärliga uttryck och genom att dela med mig av Mitt sätt att se på livet och naturen, vill jag inspirera och uppmuntra till välbefinnande och glädje.

När vi stannar upp och betraktar ger vi oss själva möjlighet att vara närvarande i nuet. Med medveten närvaro kan vi lättare lyssna till vår inre röst, tillåta fantasin flöda och bli balsam för själen.

Min konst är spunnen ur min kärlek till naturen. Det vackra, livgivande och helande rummet som finns där någonstans för oss alla och som viskar ”Vakna, LIVET är NU”

För mer information kontakta mig